Java beste eiland ter wereld (21 july 2018)

Bron: Indonesienu.nl – 
Java is door reismagazine Travel+Leisure uitgeroepen tot het beste eiland ter wereld. Het is de eerste keer dat het Indonesische eiland een plek in de lijst heeft weten te bemachtigen. 

Travel+Leisure schrijft dat Java een divers eiland is dat reizigers een verscheidenheid aan ervaringen biedt. Zo staat het eiland bekend als belangrijk cultureel centrum van Indonesië. Ook wordt Java geroemd om de UNESCO-werelderfgoedlocaties Borobudur en Prambanan. Watervallen, vulkanen, beschermde natuurparken en witte zandstranden, maar ook moderne luxe sterrenhotels zijn op het eiland te vinden, schrijft het Amerikaanse reismagazine.

Met een score van 95,28 voert Java de top 15 aan van Beste Eilanden ter Wereld. De score werd mede bepaald door lezers van het reistijdschrift die verscheidene eilanden ter wereld beoordeelden. Zij keken daarbij onder meer naar stranden, toeristische attracties, eten en de vriendelijkheid van de bevolking.

Op nummer 2 en 3 in de lijst van de Beste Eilanden ter Wereld staan twee andere populaire Indonesische eilanden, namelijk Bali (94,06) en Lombok (93,88).

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s