Profiel kandidaat vice-president 2019 (22 july 2018)

Volgend jaar zijn er presidentsverkiezingen in Indonesie. De huidige president, Jokowi, zal voor een tweede termijn van 5 jaar gaan. In Indonesie wordt bij verkiezingen altijd een koppel gekozen: de kandidaat en zijn plaatsvervanger. De plaatsvervanger van Jokowi was Kalla; deze heeft al 2 termijnen gediend en mag dus niet meedoen. Jokowi moet een “running mate” kiezen.
Een van de kandidaten voor de running-mate van Jokowi is de gouverneur van de provincie NTB, Muhammad Zainul Majdi (46).
Majdi wordt net als Jokowi, algemeen beschouwd als een succesvolle regionale leider, onder meer omdat hij erin is geslaagd meer toeristen en investeerders naar NTB te halen. Maar hij heeft iets dat Jokowi mist: sterke geloofsbrieven als een moslimleider.
Hij heeft gestudeerd aan de prestigieuze Al-Azhar Universiteit in Cairo.
Hij heeft steeds de waarden gepromoot van de gematigde islam, of Wasathiyyatul Islam, waarnaar hij zelf verwijst als een leidraad of ideologie aangenomen door Al-Azhar-afgestudeerden bij het mainstreamen van islamitische gematigdheid binnen de pluralistische samenleving van Indonesië.
Een van zijn uitspraken: “Stop alsjeblieft op het citeren van de verzen uit de Koran, die spreken over oorlog tijdens politieke campagnees. We zijn niet in oorlog, we zijn [verenigd] als één natie en [we moeten] elkaar in vriendelijkheid aanvullen”.
Zie voor het gehele artikel: Jakarta Post

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s