Asian Games: 18 aug. – 2 sept. 2018 (24 july 2018)

De Asian Games, het tweede grootste sportevenement ter wereld na de Olympische Spelen, worden gehouden van 18 augustus tot 2 september 2018 in Jakarta en Palembang (Zuid-Sumatra). Eerder zouden de Spelen in 2019 worden georganiseerd. Omdat de Asian Games dan zouden samenvallen met de Indonesische presidentsverkiezingen, heeft de Olympische Raad van Azië (OCA) besloten het evenement een jaar eerder te laten plaatsvinden.
Het is de tweede keer dat Indonesië mag optreden als gastland van de spelen. In 1962 was Indonesië ook al gastland van de Asian Games die toen ook plaatsvonden in Jakarta.
De Asian Games waren voor de eerste keer in 1951 in New Delhi (India).

Fakkeldragers dragen de vlam van de Asian Games, de Aziatische Spelen, door verschillende delen van de Indonesische archipel. De laatste bestemming is Jakarta. Daar vindt op 18 augustus 2018 de openingsceremonie plaats van de 18de Asian Games. 

De Asian Games vlam werd op 15 juli opgehaald in India en van daaruit naar Indonesië gebracht. In Yogyakarta werden de Asian Games vlam en de eeuwige vlam van Mrapen, een beroemde toeristische attractie in de regio, met elkaar verenigd op het terrein van de Prambanan.
Tot 18 augustus 2018 trekt de vlam door 53 steden in 18 provincies in het land. De afgelopen week droegen fakkeldragers de vlam onder meer naar de vulkanen Bromo en Ijen in de provincie Oost-Java, en naar Kuta en Denpasar op Bali.
De komende dagen krijgen onder meer ook Lombok, Raja Ampat (Papua), Makassar, Banjarmasin, Banda Aceh, het Tobameer, Palembang, Bandung en Bogor bezoek van de vlam. De laatste bestemming is het Gelora Bung Karno-stadion in Jakarta.
– Bron: Indonesienu.nl

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

1 as

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s