Nationale ziektekostenverzekering BPJS (8 aug. 2018)

Indonesië maakt gezondheidsgeschiedenis: de regering streeft ernaar, dat 95 procent van de Indonesiërs in 2019 onder de National Social Health Insurance Scheme (Jaminan Kesehatan Nasional, JKN) valt.
De BPJS is zogezegd, het uitvoeringsorgaan. Men moet zich daar melden, als men verzekerd wil worden. Er is keuze uit 3 klassen, premie: klas 3 (rp. 25.000 p/mnd), klas 2 (rp 50.000 p/mnd), en klas 3 (rp. 80.000 p/mnd). De klassen hebben onder meer betrekking op de kamer-faciliteiten.
Elke deelnemer ontvangt een BPJS-kaart. De armen, die de premie niet kunnen opbrengen, krijgen er een verstrekt van de overheid.
Buitenlanders kunnen in beperkte mate lid worden van BPJS; buitenlanders, woonachtig op Bali, kunnen geen lid worden.
Indonesië heeft de afgelopen 25 jaar aanzienlijke vooruitgang geboekt, waardoor de gezondheidsverliezen als gevolg van overdraagbare ziekten zoals diarree, luchtweginfecties, malaria en tuberculose aanzienlijk zijn verminderd. Dit heeft geleid tot een indrukwekkende stijging van de levensverwachting. Vandaag geboren Indonesiërs kunnen verwachten acht jaar langer te leven, dan degenen die in 1990 zijn geboren.
Er zijn 260 miljoen Indonesiërs verspreid over meer dan 17.000 eilanden, en ze hebben een diversiteit aan gezondheidsbehoeften en -risico’s. Naarmate de universele dekking van de gezondheidszorg vordert, zal aanvullend onderzoek nodig zijn om onder meer te onderzoeken, hoe gezondheid wordt beïnvloed door geslacht, sociaaleconomische status en geografie.
– Bron: Jakarta Globe

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

1 bpjs

1 bpjs..

1 bpjs,

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s