Opening Asian Games 2018 (18 aug. 2018)

Gisteren, zaterdag 18 aug. 2018, heeft de president van Indonesie, Jokowi, de Asian Games geopend in het Bung Karno stadion in Jakarta, tijdens een oogverblindende ceremonie, die de traditionele culturen van het land liet zien. Er waren 40.000 toeschouwers in het stadion.
Aan de Asian Games doen 45 landen mee.
De Asian Games duren tot 2 september 2018.

Het is de achttiende editie van het pan-Aziatische multisportevenement. In geen van de voorgaande jaargangen werden de Spelen in twee steden tegelijk georganiseerd. Ook in West-Java en Banten (provincie) vinden wedstrijden plaats. De openingsceremonie vindt plaats in het Bung Karnostadion in Jakarta. De bouw en renovatie van alle stadions werd in juni 2018 afgerond.
Veel competities binnen de Aziatische Spelen 2018 fungeren ook als kwalificatietoernooi voor de Olympische Zomerspelen 2020.
Alle 28 olympische sporten van de Olympische Zomerspelen 2016 behoren tot het programma, net als de vijf nieuwe sporten van de Spelen in 2020 (honkbal en softbal, karate, klimsport, skateboarden en surfen; surfen werd later alsnog geschrapt).

1 asas

1 as,,1 as..

1 as,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s