Armoede bestrijding (30 aug. 2018)

Minister van Financiën Sri Mulyani Indrawati (zie foto hierboven) heeft gisteren beschuldigingen ontkend, dat de aanzienlijke toename van de toewijzing van sociale bijstand aan arme gezinnen een politiek motief was voor de presidents- en parlementsverkiezingen volgend jaar.
“Via sociale media zegt het ministerie van Financiën altijd dat het niet [het geld van de overheid] is, het is het volksgeld […] Ik denk dat we ons geen zorgen moeten maken over het motief [achter de sociale bijstand],” zei Sri Mulyani. zoals geciteerd door tempo.co op woensdag.
Ze reageerde op kritiek van Ramson Siagian, een wetgever van de oppositiepartij Gerindra, die president Joko “Jokowi” beschuldigde van het gebruik van de staatsbegroting voor de eigen politieke belangen van de president, terwijl de schulden van het land toenemen.

De regering is van plan om het aantal voedselhulpprogramma-ontvangers (BPNT) uit te breiden van de huidige 1,2 miljoen naar 3,2 miljoen huishoudens.
Onder het BPNT-programma komen ontvangers in aanmerking voor eieren en rijst ter waarde van Rp 110.000 (US $ 8) per maand.
Er komen e-warung (elektronische winkels), die zijn aangesteld om de distributie van basisvoedsel in 24 regentschappen en steden af te handelen, zei dinsdag, coördinator menselijke ontwikkeling en cultuur, Puan Maharani in Jakarta.
“Een e-warung moet in staat zijn om 250 ontvangende huishoudens te bedienen”, zei Puan, eraan toevoegend, dat de regering e-warung heeft opgezet in samenwerking met de Vereniging van Banken van de staatsbedrijven (Himbara).

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s