Vervolg affaire “te luide moskee” en corrupte rechters (30 aug. 2018)

28 aug. 2018: Onderzoekers van de anti-corruptie instantie, de KPK, hebben een rechter in Medan, Noord-Sumatra, gearresteerd wegens vermeende omkoping.
De rechter, Wahyu Prasetyo Wibowo, (zie foto hierboven) was een van de rechters in de zaak van de “te luide moskee”, waarbij Meiliana, inwoner van Tanjung Balai, klaagde over de een te luid volume van de nabijgelegen moskee. De KPK-zaak is echter niet gerelateerd aan haar rechtszaak, zo luidt het tot nog toe.
KPK-voorzitter Agus Rahardjo zei dat tijdens een operatie in Medan op dinsdag minstens acht mensen zijn gearresteerd, waaronder rechters en griffiers.
– Bron: Jakarta Post

29 aug. 2018: Het Hooggerechtshof zal een tijdelijke schorsing opleggen aan vier rechters, die zijn aangehouden door de Corruption Eradication Commission (KPK) in Medan, Noord-Sumatra, zodra zij verdachten zijn verklaard in een omkopingszaak.
In afwachting van een officiële aankondiging van de KPK, zal de rechtbank de rechters, die werkzaam zijn bij de rechtbank in Medan onmiddellijk schorsen.
“We zullen ze tijdelijk ontslaan omdat het permanente ontslag onder het gezag van de president valt”, zei Abdullah, woordvoerder van het Hooggerechtshof op woensdag, geciteerd door kompas.com.
– Bron: Jakarta Post

Noot: Het valt nog te bezien, of er geen verbinding is tussen deze corrpupte rechters en de zaak Meiliana.

———————————————————-

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s