Vredestrein (30 aug. 2018)

Meer dan 50 jonge volwassenen met verschillende achtergronden op het gebied van religie, etniciteit en cultuur verzamelden zich voor het Peace Train-programma in Malang, Oost-Java, van 24 tot 26 augustus. Met behulp van treinen gaat het programmateam naar steden om mensen kennis te laten maken met de vele religies en overtuigingen in Indonesië en verspreiding van tolerantie in het hele land. Het team bezocht eerder dit jaar Rembang en Wonosobo op Midden-Java.

Khoirul Anam, de organisator van het programma, zei dat de vele vooroordelen die nog steeds heersen in Indonesië, tot onenigheid kan leiden, vooral met het oog op de algemene verkiezingen in 2019. “Daarom nodigen we de jonge generatie uit om samen te komen en te praten, samen met religieuze figuren. Door middel van discussies hopen we dat er een gevoel van gezelschap zal zijn, “zei Khoirul.
In de zesde editie werd het programma in Malang gehouden. Naast het bezoeken en onderhouden van een dialoog met inwoners van verschillende religies en opvattingen, werden ook workshops over sociale-mediacampagnes en interactieve discussies tussen deelnemers en religieuze figuren gehouden.
– Bron: Jakarta Post

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

Deelnemers aan de Peace Train

1 peace,

1 peace

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s