“Trots op Indonesie” nodig na de Asian Games (3 sept. 2018)

Het onderstaande is een gedeeltelijke vertaling van een artikel in de “Jakarta Post”.
Voor het volledige artikel (engels) zie: link

De sociale media-status van veel Indonesiërs zegt alles. Sommigen plaatsten de hashtag “Trots om Indonesisch te zijn”. Anderen veranderden hun status telkens wanneer een Indonesische atleet een gouden medaille behaalde. Dat betekent 31 updates in de afgelopen twee weken.
De vierde plaats in de zojuist afgesloten Asian Games in 2018 trotseerde zelfs de meest ambitieuze voorspellingen voordat het grootste sportgala van de regio.

De drum begon te slaan na de spectaculaire openingsceremonie in het Gelora Bung Karno Stadion in Jakarta op 18 augustus. In plaats van te vertrouwen op laserstralen en vuurwerk, werd creativiteit van jonge talenten gebruikt om een geweldige show van liedjes en dansen op te zetten, met meer dan 5000 artiesten.
Veel mensen konden niet geloven dat Indonesië zoiets kon voortbrengen. Ze hebben hun eigen artiesten duidelijk onderschat.
Een andere reden om trots op te zijn, is dat de Spelen in Jakarta en de stad Palembang in Zuid-Sumatra vrijwel vlekkeloos verlopen, in termen van veiligheid en comfort voor atleten en toeschouwers. Jakarta zorgde zelfs voor zijn beruchte verkeer en vervuiling.

Het prijskaartje van US $ 447 miljoen voor het hosten van de Spelen was goed besteed geld, gezien de impact die het heeft gehad op de psyche van de natie. Het versterkte het vertrouwen van de natie zoals nooit eerder gezien. Maar het is ook een weerspiegeling van het lage zelfrespect van een land, dat de laatste jaren geen grote internationale prestaties heeft gezien, zeker niet in de sport.
Indonesië, het op drie na grootste land ter wereld, met 265 miljoen inwoners, staat niet bekend om zijn sportieve dapperheid, niet internationaal, niet Azië-breed, zelfs niet in Zuidoost-Azië.
Indonesie geldt als de 16e grootste wereldeconomie, en op zijn huidige traject zal het in 2025 in de top 10 staan en in 2040 in de top vijf.

Noot van de editor: er zijn vele redenen om trots op Indonesie te zijn.
– Garuda Indonesia behoort tot de top-airlines in de wereld.
– Enorme infra-structurele werken zijn aan de gang: Trans Java tolweg, Trans Sumatera tolweg, spoorlijnen op Sulawesi.
– Een effectieve veiligheidsdienst (naar internationale commentaren) tegen terrorisme.
– In verschillende steden aanleg van Light Rail trajecten.
– De armoede neemt langzaam af.
– De invoering van de landelijke ziektekosten-verzekering, de BPJS voor elke indonesier.

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s