President Jokowi start heropbouw Lombok (4 sept. 2018)

Foto: President Jokowi (midden, rood jasje) op Lombok

President Joko “Jokowi” Widodo heeft de wederopbouw van Lombok, West Nusa Tenggara, op gang gebracht, nadat een recente reeks aardbevingen de regio in juli en augustus heeft getroffen.
De eerste fase van de wederopbouw zal zich richten op het bouwen van openbare voorzieningen zoals markten, scholen en gezondheidsfaciliteiten, zei de president tijdens een ceremonie in het regentschap van West Lombok op maandagochtend.
“Gisteren zag ik, dat een aantal van hen werden gebouwd onder het bevel van de Public Works and Housing Ministry,” zei Jokowi in een verklaring op maandag.

Hij instrueerde vrijwilligers om bewoners te helpen bij het herbouwen van hun huizen, die aardbevingsbestendig zullen zijn, onder toezicht van het ministerie, ingenieurs en technische schoolstudenten.
Minister van Openbare Werken en Huisvesting Basuki Hadimuljono zei tijdens de ceremonie dat het ministerie 291 van de 972 beschadigde openbare gebouwen en 32.800 van de 125.000 beschadigde huizen had geverifieerd. De regering richt zich op de wederopbouw om binnen zes maanden te eindigen.
– Bron: Jakarta Post

——————————————————————

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s