Bijna hele gemeenteraad Malang corrupt (5 sept. 2018)

Foto: lege stoelen tijdens een gemeenteraadsvergadering in Malang

De Corruption Eradication Commission (KPK) heeft nog eens 22 leden van de Malang-gemeenteraad in Oost-Java genoemd als verdachten in een vermeende omkopingszaak met betrekking tot het budgetberaad van de stad voor het begrotingsjaar 2015, met als gevolg dat meer dan 90 procent van de raadsleden nu betrokken bij de graft case.

Tijdens een persconferentie op maandag zei KPK-ondervoorzitter Basaria Panjaitan, dat de raadsleden verdacht werden van het accepteren van onwettige geschenken van de voormalige burgemeester van Malang, Mochamad Anton, met betrekking tot de beraadslaging.
“Onderzoekers hebben voldoende bewijsmateriaal verzameld en getuigen getuigd dat elk van de 22 verdachten fooien accepteerden van tussen de 12,5 miljoen [842 dollar] en 50 miljoen,” zei Basaria.

In totaal zijn 41 van de 45 Malang-gemeenteraadsleden betrokken bij de korruptie-zaak, wat de vraag oproept of dit de continuïteit van de lokale overheid zal verstoren, omdat de raad het quorum van 50 procent plus één tijdens een vergadering niet kan halen.

De minister van Binnenlandse Zaken Tjahjo Kumolo reageerde hierop, zoals gemeld door kompas.com, dat hij “een ministeriële bevoegdheid zou geven om te voorkomen dat de overheid niet zou functioneren”.
– Bron: Jakarta Post

—————————————————————
Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s