Achtergrond keuze vice-presidentskandidaat Ma’ruf Amin (25 sept. 2018)

De nominatie van Ma’ruf Amin als president Joko “Jokowi” Widodo’s running mate bij de verkiezingen van volgend jaar heeft de natie verrast. Er waren gemengde reacties, waarbij sommigen zich afvroegen waarom de president een oudere moslimgeleerde koos als zijn running mate. Het is waar, dat de Republiek Indonesië was gevestigd op de pilaren van de islam en het nationalisme, maar dat was in de begintijd, tijdens de vorming van de staat, toen moslims en nationalisten verenigd waren in hun strijd tegen het kolonialisme.

Vandaag, 73 jaar later, staat Indonesië voor wat zijn volk het meest vreest: stijgend radicalisme en groeiende religieuze intolerantie. Velen zien nu dat de natie verdeeld wordt in twee kampen, één die aandringt op de aanneming van harde waarden – sommigen verlangen zelfs naar de oprichting van een kalifaat onder het voorwendsel dat de staat niet voldoende tegemoet komt aan de ambities van de moslimminderheid – terwijl het andere kamp onvermoeibaar werkt aan het behoud van de officiële staatsideologie Pancasila, het nationale motto Bhinneka Tunggal Ika, Unity in Diversity handhaven en de economie en het welzijn van de mensen verbeteren.

President Jokowi zou Ma’ruf niet zonder goede reden hebben uitgekozen. Hij kan niet toestaan ​​dat onze natie verdeeld is. Onder het huidige regime genieten miljoenen Indonesiërs, zelfs in afgelegen gebieden, van gezondheidszorg, onderwijs en betere levensstandaarden.
– Zie voor het hele artikel (engels): Jakarta Globe


Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s