Verkiezingscampagne voor president 2019 van start (25 sept. 2018)

De kandidaten, die deelnemen aan de presidents- en parlementsverkiezingen van volgend jaar startten hun campagne op zondag (23 september 2018) met een vredesverbintenis gericht op het terugdringen van de verspreiding van nepnieuws en haatdragende taal.
Gekleed in traditionele kledij uit verschillende delen van Indonesië, ondertekenden de deelnemers, waaronder de twee presidentskandidaten, hun running mates en politieke partijleiders, de vreedzame campagneverklaring bij het Nationaal Monument (Monas) in Centraal Jakarta.

President Joko “Jokowi” Widodo en Gerindra Partijvoorzitter Prabowo Subianto, samen met hun respectievelijke running partners, Ma’ruf Amin en Sandiaga Uno, paradeerden door de stad tijdens het evenement en gaven duiven vrij tijdens de ceremonie als een symbolisch gebaar voor vrede.
Algemene verkiezingen Commissie (KPU) voorzitter Arief Budiman: “De campagne moet vrij zijn van religieuze en etnische verdeeldheid en nepnieuws, om de keuzevrijheid van kiezers te garanderen,” zei Arief, zoals geciteerd door het door de staat gerunde persbureau Antara.

Ma’ruf Amin is een voormalig voorzitter van de Indonesische Ulema Council (MUI), die met zijn capaciteit en invloed het enthousiasme voor hardline-beleid kan dempen. Hij vertegenwoordigt immers ook Nahdlatul Ulama (NU), ’s werelds grootste moslimorganisatie. Van hem wordt verwacht dat hij respect afdwingt onder de verschillende islamitische organisaties in het land om pragmatisme te bevorderen dat de democratie aanvult.
– Zie voor het hele artikel (engels): Jakarta Globe


Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s