Soekarno-Hatta International Airport staat in de top 10 van megahubs (26 sept. 2018)

Dit bericht is overgenomen van IndonesieNu.
Soekarno-Hatta International Airport staat in de wereldwijde top 10 van megahubs. Dat blijkt uit onderzoek van OAG, een grote leverancier van reisinformatie. Megahubs zijn luchthavens die het best in verbinding staan met de rest van de wereld. 

De luchthaven in Tangerang, een voorstad van de Indonesische hoofdstad Jakarta, staat volgens OAG op een tiende plek in de lijst van internationale megahubs met een connectiviteitsscore van 249, en Garuda Indonesia als dominante luchtvaartmaatschappij.
De luchthaven die het best in verbinding staat met de rest van de wereld, en die dus de top 10 aanvoert, is Heathrow Airport met een connectiviteitsscore van 333 en British Airways als dominante luchtvaartmaatschappij. Amsterdam Schiphol staat overigens op een vierde plek in de lijst met een connectiviteitsscore van 286 en KLM als dominante luchtvaartmaatschappij.

In de regio Azië-Pacific, staat Soekarno-Hatta International Airport op een tweede plek in de top 10 van internationale megahubs in Azië-Pacific. Bovenaan de lijst staat Changi Airport Singapore met een connectiviteitsscore van 253.
Ook op het gebied van low cost connecties staat de luchthaven in Indonesië tweede in de lijst. Die ranglijst wordt aangevoerd door Kuala Lumpur, Maleisië. Schiphol staat zeventiende in deze lijst. Volgens luchthavenoperator Angkasa Pura verwerkte Soekarno-Hatta International Airport in 2017 meer dan 63 miljoen reizigers en was in dat jaar de drukste luchthaven in Indonesië. Verwacht wordt dat de luchthaven in Tangerang dit jaar 68 miljoen reizigers te verwerken krijgt.

Er zijn plannen voor de bouw van een derde start- en landingsbaan zodat het aantal vliegbewegingen opgeschroefd kan worden naar 115 per uur. Het aantal vliegbewegingen is nu nog 81 per uur.
Ook wordt er gewerkt aan meer voorzieningen voor reizigers. Zo worden de terminals 1 en 2 gerevitaliseerd en zijn er plannen voor de bouw van Terminal 4. Door deze aanpassingen zal Soekarno-Hatta International Airport 100 miljoen passagiers per jaar kunnen verwerken, zegt Angkasa Pura.


Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s