29 sept. 2018, 16.00 uur WIB: Update aardbeving Sulawesi: stand van zaken

– Bron: Jakarta Post

Woordvoerder Sutopo Purwo Nugroho van het National Disaster and Mitigation Agency (BNPB) op een persconferentie op zaterdag: “De bijgewerkte aantallen slachtoffers laten zien dat 384 mensen zijn overleden, 29 zijn vermist en 540 zijn gewond. Donggala is nog steeds onbereikbaar, omdat de communicatie nog steeds is afgesloten. Er is een team naar het district gestuurd “.
Sutopo voegde eraan toe, dat het aantal slachtoffers waarschijnlijk zal stijgen, omdat de reddingsteams nog andere getroffen gebieden moeten bereiken.

Sutopo zei verder, dat de aardbeving zeven energiecentrales had uitgeschakeld, die eigendom waren van het elektriciteitsbedrijf PLN in Palu en Donggala. Op zaterdagochtend wist het bedrijf er twee weer bruikbaar te maken.
De black-out was van invloed op het mobiele netwerk in het hele gebied, waardoor het moeilijk was voor mensen om te communiceren of agentschappen om informatie uit het veld te verzamelen.
“Communicatienetwerken in Donggala en Palu evenals de gebieden eromheen werken niet, omdat de elektriciteit wordt afgesneden. Er zijn 276 basis [netwerk] stations, die niet kunnen worden gebruikt “, vertelde Sutopo de media.
Sutopo zei, dat de reparatie van de elektriciteits- en communicatienetwerken nu prioriteit moet hebben, naast het evacueren van mensen.

Een reeks aardbevingen trof vrijdagmiddag het Centraal Sulawesi-district van Donggala, waarvan één op vrijdag om 18:02 uur een 7,4-magnitude bereikte. lokale tijd.
De grootste aardbeving werd gevolgd door golven, die 0,5 tot 3 meter hoog waren, aan delen van de kust van Donggala en Talise Beach in Palu.

 

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s