30 sept. 2018, 14.30 WIB: Update aardbeving Sulawesi: nu 820 slachtoffers

 – President Jokowi  zal mogelijk nog vandaag het getroffen gebied bezoeken.
Vice-president Kalla verwacht nog veel meer doden.
– Persbureau Antara, het  persagentschap van de staat, meldde op zondag, dat sinds zaterdagnacht mensen in de provinciale hoofdstad en het nabijgelegen regentschap van Donggala, dat ook door de ramp werd getroffen, problemen ondervonden bij de toegang tot elektriciteit en brandstof, evenals andere benodigdheden zoals eten.
Zonder elektriciteit zijn bewoners gedwongen om brandstofopslageenheden te ontmantelen en brandstof handmatig met slangen te pompen.

Bewoners, die getroffen zijn door de ramp, hebben dringend voedsel en medicijnen nodig, omdat de aardbeving en tsunami activiteiten in de regio’s hebben verlamd. Gezien het feit, dat de regio’s nog steeds te weinig hulp ontvangen, helpen bewoners zichzelf om aan hun behoeften te voldoen.

– Journalisten ter plekke: Te midden van de stroomuitval en communicatie black-outs die volgden op de aardbeving met een kracht van 7,4 en de daaruit voortvloeiende tsunami in Centraal Sulawesi, hebben verscheidene journalisten in de provinciale hoofdstad Palu korte verslagen over de ramp kunnen maken.
Ical, een journalist bij het nieuwsportaal van Sulteng Terkini, meldde via een bericht, dat hij op journalist Whatsapp-groepen circuleerde dat hij “lichamen overal” zag na de aardbeving op vrijdag om 18.02 uur. lokale tijd of 17:02 uur Jakarta tijd.
“Langs de kust van Palu werden huizen weggevaagd door de tsunami, waaronder mijn huis in Tond. Lichamen zijn overal, “zei Ical in een WhatsApp-bericht.

.
1vvvv1 vvv

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s