1 okt. 2018, aardbeving Sulawesi, update 17.30 WIB: stand van zaken (video’s)

* Het Ministerie van Energie en Minerale Hulp wil binnen drie dagen het elektriciteitsnetwerk in Palu en Donggala herstellen.
* De regering van Jakarta trekt Rp 60 miljard (US $ 4 miljoen) uit voor noodhulp aan getroffen gebieden in Centraal Sulawesi na de aardbeving.
* De centrale regering van Sulawesi heeft een noodsituatie van 14 dagen afgekondigd, van 28 september tot 11 oktober. Volgens Statistics Indonesia (BPS) telt Centraal Sulawesi rond 3 miljoen mensen. Palu heeft 374.000 inwoners en het regentschap van Donggala heeft 296.400 inwoners.
* Er is nog geen totaal overzicht van het hele gebied, dat getroffen is. Er worden nog duizenden slachtoffers verwacht. Het dodental nu is 1200.
* President Jokowi, die zondag het gebied heeft bezocht, heeft de komst van internationale hulp goedgekeurd.
* Nationale hulp:
Telkom Indonesia en XL Axiata, de twee grootste mobiele operators in het land, werken sinds zaterdag om de communicatie in het gebied te herstellen.
– De door de staat gecontroleerde Bank Rakyat Indonesia en Bank Negara Indonesia hebben al dekens, handdoeken, kleding, tenten, voedsel en medicijnen ter waarde van meer dan Rp 200 miljoen geleverd. BNI zei, dat sommige van zijn vestigingen in de regio maandag klaar zouden zijn om te openen.
– De Lippo Group zei in een verklaring dat het voedsel, drinkwater en kleding heeft geleverd ter waarde van meer dan Rp 365 miljoen, verzameld bij Unilever Indonesia, OrangTua Group, Sumber Pangan Sejahtera, Coca-Cola, Mayora, Indomarco, Artaboga en Matahari Department Store, naar Palu en Donggala op zondag.
– Garuda Indonesia, de nationale luchtvaartmaatschappij, biedt dagelijks gratis vluchten vanuit Makassar naar Palu voor leden van opsporings- en reddingsteams, luchtverkeersleiders en vliegtuigbouwers.
– Het staatsenergiebedrijf Pertamina zei dat er 4.000 liter brandstof naar het gebied wordt vervoerd om te helpen met de reddingsinspanningen, terwijl het staatlogistiekbureau Bulog zei, dat het honderden tonnen rijst wil sturen.

 

 

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s