4 okt. 2018: Aardbeving Sulawesi, nu 1400 doden

Het dodental van de aardbeving en tsunami van afgelopen week in Centraal Sulawesi is gestegen tot 1.407, zeiden ambtenaren woensdag (03/10).
Volgens woordvoerder van het National Disaster Mitigation Agency (BNPB), Sutopo Nugroho, wordt verwacht dat het aantal slachtoffers nog zal stijgen, omdat zoek- en reddingsteams nu pas toegang hebben tot alle getroffen gebieden, waaronder Donggala, Parigi Moutong en Sigi.
“Zoek- en reddingsteams blijven slachtoffers zoeken en nu kunnen ze meer getroffen gebieden betreden … communicatie is veel beter, hoewel niet alle gebieden worden bestreken”, zei Sutopo op een persconferentie in Jakarta”.
Het bureau moet het aantal slachtoffers echter nog bepalen in Petobo, een buitenwijk van Palu, waar honderden huizen werden verwoest als gevolg van bodemvloeibaarmaking.
Het aantal ernstig gewonden steeg ondertussen tot 2.549, terwijl er 113 als vermist worden opgegeven en 70.821 dakloos zijn geraakt.

Het Internationale Comité van het Rode Kruis (ICRC) en het Indonesische Rode Kruis hebben een Restoring Family Links-website opgezet, waar mensen opgaves kunnen doen van vermiste familieleden.
De website Restoring Family Links, die kan worden geraadpleegd op https://familylinks.icrc.org/indonesia/id/pages/home.aspx, stelt mensen in staat om zelfstandig digitale formulieren in te vullen om anderen te laten weten, dat ze in leven zijn, en / of om het publiek te informeren over vermiste familieleden.
Websitegebruikers kunnen vervolgens regelmatig openbare lijsten controleren die beschikbaar worden gesteld op de website om updates over hun familieleden in de gaten te houden. Bovendien kunnen gebruikers die hun vermiste familieleden al hebben gevonden, hun melding op de website onmiddellijk bijwerken en hun zaak sluiten.

1 aard1 aard.,1 aard,,.,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s