Schandaal aan de verkiezingstop (5 okt. 2018)

Politiek activiste Ratna Sarumpaet (69) is donderdagavond gearresteerd op de internationale luchthaven Soekarno-Hatta in Jakarta. Ratna was tot deze week lid van het campagneteam voor presidentskandidaat Prabowo Subianto.
De politie van Jakarta zei, dat Ratna, die eerder beweerde, dat ze was aangevallen, een verdachte is geworden voor het naar verluidt verspreiden van nepnieuws.
Eerder deze week circuleerde er een foto van Ratna, waarin ze met een gezwollen gelaat verscheen op sociale media.
Na het publiekelijk verschijnen van de foto hield Prabowo een persconferentie na een ontmoeting met Ratna, en stelde, dat de aanval een schending was van de mensenrechten en laf. Een spervuur van berichten van zijn aanhangers op sociale media volgde al snel, insinuerend dat de aanval president Joko “Jokowi”, Widodo’s ware onderdrukkende aard, vertegenwoordigde.
Prabowo Subianto heeft zich verontschuldigd voor de valse claim van zijn campagneteamlid, Ratna Sarumpaet, nl. dat zij het slachtoffer van een aanslag was.
Ratna beweerde later te zijn aangevallen door onbekende mensen op de internationale luchthaven Husein Sastranegara in Bandung, West-Java, wat ontsteltenis veroorzaakte in het kamp presidentskandidaat Prabowo.
De politie beweerde dat Ratna’s gezichtstoestand het resultaat was van liposuctie en haar dwong haar claims in te trekken.
– Bron:  Jakarta Post
– Bron: Jakarta Globe


Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s