Koers rupiah al langere tijd dalend (8 okt. 2018)

Dit artikel is overgenomen van de Telegraaf

De Indonesische roepia is gezakt tot zijn laagste waarde ten opzichte van de dollar sinds 1998. De druk op de roepia volgt op flinke dalingen van de valuta’s van Turkije en Argentinië, twee andere landen die tot de zogeheten opkomende markten worden gerekend. Ook de Indiase nationale munt, de roepie, wordt meegesleurd in die val en staat op een historisch laag niveau.

De duikvlucht van de Argentijnse peso en Turkse lira is onder meer ingegeven door zorgen over hun tekorten op de nationale lopende rekening. Die zorgen breidden zich vervolgens uit naar landen als Indonesië en India, wat heeft geleid tot een uitverkoop van valuta’s en obligaties van die landen. Sinds mei verhoogde de Indonesische centrale bank de belangrijkste rentetarieven al vier keer in een poging de waardedaling van de roepia te stoppen.De koersval van de roepia leidde in 1998 tot een financiële en politieke crisis in Indonesië. Volgens economen zou de vrees voor nieuwe chaos in het Zuidoost-Aziatische land onterecht zijn, omdat het er in economisch opzicht veel beter voor staat dan toen.

De koers van de rupiah op 8 oktober 2018: 1 euro = 17.400 rupiah

Zie ook :
– artikel in Jakarta Post
artikel in Jakarta Post


Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s