IMF: bijstelling economische groei (10 okt. 2018)

Het Internationaal Monetair Fonds heeft de economische groeiverwachting van Indonesië voor dit jaar en volgend jaar verlaagd vanwege de wereldwijde onzekerheid, gedeeltelijk als gevolg van een handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China en de stijgende olieprijzen wereldwijd.
Volgens het World Economic Outlook-rapport van het IMF, gepubliceerd aan de zijlijn van IMF-Wereldbank Jaarvergaderingen in Nusa Dua, Bali, wordt verwacht, dat de Indonesische economie dit jaar en volgend jaar 5,1 procent zal zijn, lager dan de prognose in april van 5,3 procent.

“De groei van Indonesië was een echt succesverhaal, hoewel we onze groeiprognose de komende jaren hebben verlaagd, vanwege een aantal factoren: strengere wereldwijde financiële omstandigheden, olieprijzen en het effect van de spanning tussen de VS en China, en hoe die misschien van invloed zijn op Indonesië, ‘zei IMF-hoofdeconoom Maurice Obstfeld aan verslaggevers.
Voor het hele artikel: Jakarta Globe


Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s