Buitenlandse hulp op Sulawesi aan regels gebonden (12 okt. 2018)

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft eerdere berichten ontkend dat de regering buitenlandse hulpverleners verhindert om rampgebieden in Centraal Sulawesi binnen te gaan; ze mogen dit alleen doen in overleg met nationale agentschappen.
Het National Disaster Mitigation Agency (BNPB) heeft een verordening uitgevaardigd over internationale niet-gouvernementele organisaties, die hulp aanbieden in Palu en Donggala, die werden getroffen door een verwoestende aardbeving en tsunami op 28 september.
De nieuwe verordening stelt, dat buitenlandse NGO’s alleen in rampengebieden mogen komen in coördinatie met lokale partners. Het vereist ook, dat buitenlandse NGO’s in de getroffen gebieden zich registreren bij gerelateerde ministeries, overheidsinstellingen of de BNPB om lokale partners te krijgen.
“Het beleid inzake buitenlandse hulp en buitenlandse hulpverleners, of vrijwilligers, is niet bedoeld om te voorkomen, dat hulp of vrijwilligers Central Sulawesi binnenkomen, maar om te zorgen, dat ze eerst samenwerken met het nationale [rampmanagement] team of de agentschappen in Indonesië, zei de woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Arrmanatha Nasir, in een verklaring op woensdag 10 oktober.
Zie voor het volledige bericht: Jakarta Globe


Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s