IMF: economische groei Azie in gevaar (12 okt. 2018)

Foto: De Indonesische president Joko Widodo (C) tijdens de jaarvergadering van het Internationale Monetaire Fonds en de Wereldbank Jaarvergadering 2018 in Nusa Dua, Bali, Indonesië, 11 oktober 2018. (Reuters / Johannes P. Christo)

Aanhoudende spanningen in de handel kunnen de economische groei van Azië de komende jaren met 0,9 procentpunt terugdringen, aldus het Internationaal Monetair Fonds, en spoorde de beleidsmakers in de regio aan om markten te liberaliseren om de daling van de exportverkopen te compenseren.
Het IMF waarschuwde ook in zijn tweejaarlijkse rapport over de regio Azië / Pacific, dat de marktroutine in opkomende economieën zou kunnen verslechteren als de Amerikaanse centrale bank en andere grote centrale banken het monetaire beleid sneller zullen aanscherpen dan verwacht.
Het IMF handhaaft zijn voorspelling, dat de Aziatische economie dit jaar met 5,6 procent zal groeien, maar verlaagt zijn voorspelling voor volgend jaar naar 5,4 procent, een daling met 0,2 procentpunt ten opzichte van april.

De daling is te wijten aan de impact van de stress op de financiële markten en de monetaire verkrapping in sommige economieën, evenals de schade van de ‘tit-for-tat’-tariefacties tussen de Verenigde Staten en China, aldus het IMF.
– Voor het volledige bericht: Jakarta Post


Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s