Religieuze harmonie op Flores (14 okt. 2018)

Toen de schemering begon te vallen aan de westkant van Flores Island rond 16.00 uur. op 2 oktober, legden twee islamitische middelbare schoolmeisjes, die hijaabs droegen en Oost Manggarai-traditionele kleding, een congkar-sjaal om de hals van de katholieke priester Rikardus Karno.
In het dorp Puncak Liur in het district Sambirampas, Oost Manggarai, had Rikardus zojuist het katholieke sacrament van de heilige wijdingen ontvangen van bisschop Mgr. Silvester San uit Denpasar, die ook de apostolische beheerder is van het bisdom Ruteng. Rikardus zal zijn kerkplichten ook verrichten in de Ponggeok-parochie in het district Manggarai.
Na de mis was het tijd voor een viering voor zowel katholieke als islamitische families in het dorp Puncak Liur. De bewoners hebben tientallen jaren naast elkaar geleefd, en sommigen zijn gebonden door bloed. Ze verwelkomden Rikardus, die werd geboren en opgegroeid in Puncak Liur, bij de dorpspoort.
Imam Yakub Ladus van de Fatahilla-moskee verwelkomde Rikardus, terwijl de bewoners – allemaal in Oost-Manggarai traditionele kleding – op matten zaten en een liederen zongen in hun etnische taal.
Voor de Jakarta Post zei Yani Abdul Tahir, een islamitische leraar in het gebied, dat de band tussen moslims en katholieke inwoners ontstond toen het dorp decennia geleden werd gebouwd.
“Als moslims en als onderdeel van het gezin, zijn we dankbaar en delen we de vreugde dat hij als priester werd” zei hij.
– Voor het hele artikel, zie Jakarta Post

1 harm


Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s