Lof van IMF voor Indonesie (15 okt. 2018)

De jaarvergadering van het Internationaal Monetair Fonds en de Wereldbank op Bali eindigde zaterdag met een sterke waarschuwing voor een nieuwe financiële crisis, omdat de aandelenmarkten wereldwijd blijven duiken en valuta’s in veel opkomende economieën kelderen.

IMF-directeur Christine Lagarde was vol lof over het macro-economische beleid van Indonesië, gezien vanuit kernindicatoren als schulden, inflatie, begrotingstekort en algehele betalingsbalansvoorwaarden. De Indonesische macro-economie is nu veel sterker dan tijdens de Aziatische economische crisis van 1998 en de wereldwijde financiële crisis van 2008.

Hopelijk zal de markt Indonesië, met zijn sterke fundamentals en juiste beleidsmix, onderscheiden van de opkomende landen, die nu als de meest kwetsbare economieën worden geclassificeerd. Maar externe factoren zijn nu zo gevaarlijk geworden dat de risico’s voor de economische stabiliteit steeds groter worden.
Aangezien de kapitaalstromen naar Indonesië volatiel blijven en de balans van de centrale bank aanzienlijke valutamismatches vertoont, zullen verdere rentetarieven nodig zijn, waardoor de economische groei wordt verstikt. Indonesië is, net als de meeste andere opkomende economieën in Azië, kwetsbaar voor strengere financiële mondiale omstandigheden.
– Zie voor het hele artikel: Jakarta Post


Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s