“Alibaba” wil digitale economie ontwikkelen (17 okt. 2018)

De regering kijkt uit naar een plan van Jack Ma, uitvoerend voorzitter van de Chinese e-commerce gigant Alibaba, om een instituut in Indonesië te openen om talent te ontwikkelen in de digitale economie van het land.
“De digitale economie van Indonesië zou in 2030 11 miljoen geschoolde werkers nodig hebben”, zei Industry Minister Airlangga Hartarto na een ontmoeting tussen Ma en topambtenaren aan de zijlijn van 2018 International Monetary Fund-World Annual Meetings in Nusa Dua, Bali, op zaterdag.

Minister Rudiantara van de communicatie- en informatietechnologie zei, dat het Jack Ma Institute of Entrepreneurs, zoals het genoemd zal worden, de kortlopende beurs van het ministerie zal aanvullen in samenwerking met lokale universiteiten om volgend jaar 20.000 jong talent in informatietechnologie te trainen.
Het tekort aan vaardigheden in het land is zo groot, dat Go-Jek Indonesia, ingenieurs uit India moest werven om zijn uitgestrekte operaties te ondersteunen.
– Voor het hele artikel, zie Jakarta Globe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s