Geen becaks terug in Jakarta (17 okt. 2018)

De gemeenteraad van Jakarta heeft geweigerd om de geplande herziening van Jakarta-verordening nr. 8/2007 betreffende de openbare orde te bespreken; het ging om becaks (pedicabs) weer in Jakarta te laten opereren.
Het bestuur van Jakarta had de ontwerp-herziening ingediend, maar spreker Prasetio Edi Marsudi van de gemeenteraad weigerde het ontwerp te herzien en zei dat legalisering van becak een tegenvaller voor de stad zou zijn.
“Ik geloof dat we de inwoners van Jakarta niet moeten downgraden”, zei Prasetio maandag, geciteerd door kompas.com.
Mensen in Jakarta moeten worden aangemoedigd om massaal openbaar vervoer van goede kwaliteit te gebruiken, zoals de Transjakarta-bus, de forensenlijn en later de MRT, zei hij.

Aan het eind van de jaren zestig werd de becak uitgesloten van het masterplan van het vervoerssysteem van de stad. Voormalig gouverneur Ali Sadikin verbood de invoering van nieuwe becak in 1970.
De gemeenteraad heeft in 1988 een totaal verbod op de becak aangenomen. De voormalige gouverneur Sutiyoso heeft het verbod gedeeltelijk opgeheven om de stad te helpen de impact van de financiële crisis in Azië in 1998 te verzachten, maar het beleid duurde minder dan een week.
– Voor het hele bericht, zie Jakarta Post

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s