Strijd tegen plastik (20 okt. 2018)

Bewustmaking van het publiek en participatie zijn de sleutel tot het verminderen van plastic afval in de archipel, zeiden hoge functionarissen deze week, eraan toevoegend dat Indonesië ook zou moeten overwegen het gebruik van plastic boodschappentassen te verbieden.
“Waarom kunnen we geen plastic zakken verbieden, gaan we dood als we geen plastic zakken gebruiken?” “Natuurlijk niet” zei Susi Pudjiastuti, minister van Maritieme zaken en visserij, woensdag tijdens een persconferentie in Jakarta.
Susi heeft het gebruik van wegwerpbare plastic producten, inclusief flessen en rietjes, door personeel in haar departement verboden.
Ze voegde eraan toe, dat ze aandringt op een verordening over deze kwestie, waarbij ze opmerkt, dat Indonesiërs zich moeten inspannen om plastic afval te verminderen door hun dagelijkse gewoonten te veranderen, zoals het niet thuis gebruiken van plastic zakken.
Indonesië is ’s werelds op een na grootste plastic vervuiler na China.
In september ondertekende president Joko “Jokowi” Widodo een presidentiële verordening over het beheer van plasticafval, bestaande uit een nationaal actieplan met een bewustmakingscampagne voor het publiek.
Ook de Minister van Buitenlandse Zaken Retno Marsudi woonde de persconferentie bij, en ondersteunde Susi, zeggende dat publieke participatie in de campagne om plastic afval te verminderen vooral belangrijk was.
– Voor het hele artikel, zie Jakarta Globe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s