Airport Banyuwangi gaat internationaal ? (21 okt. 2018)

NB: Banyuwangi (Ketapang) is de haven op Oost Java voor vertrek en aankomst naar Bali (Gilimanuk). Zie kaart hieronder.

Banyuwangi Airport zal naar verwachting in 2019 internationale vluchten uitvoeren, met het doel meer toeristen uit het buitenland aan te trekken.
Minister van Toerisme Arief Yahya zei dat de centrale regering Banyuwangi heeft aangemoedigd om haar toerisme te ontwikkelen. Het regentschap, bijgenaamd The Sunrise of Java, heeft de drie criteria als een vereiste om een belangrijke bestemming te zijn, namelijk toeristische attracties van wereldklasse, volledige ondersteunende voorzieningen en gemakkelijke bereikbaarheid.

“Om een internationale bestemming te worden, moeten we internationale vluchten openen”, zei Arief na de ceremonie van de openingsvlucht van Citilink’s Jakarta-Banyuwangi op donderdag (2/15).
Volgens Arief is de prestatie van Banyuwangi om toeristen aan te trekken vrij fantastisch. Het aantal binnenlandse toeristen steeg van 397.000 in 2010 naar 4,01 miljoen in 2016, terwijl de buitenlandse toeristen stegen van 5.205 (2010) tot 91.000 (2017) met een wisselkoersresultaat van Rp546 miljard.
– Voor het hele bericht, zie The President Post

1 map

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s