Bikini “ban” op Bali (?) (21 okt. 2018)

Foto hierboven: Kleding misschien ok in het Westen, maar deze kleding getuigt van totaal dis-respect voor een balinese tempel.

Noot van de uitgever van deze site: Al meerdere malen is hier bericht, over de problemen, die het massa-toerisme op Bali met zich mee brengt. Met name het niet-respecteren van de balinese cultuur en in het bijzonder de heilige balinese tempels zijn vele indonesiers een doorn in het oog. Naast kleding-voorschriften wil de balinese overheid nu bepaalde delen van tempels sluiten voor toeristen. Het zou goed zijn, als deze maatregelen gepaard gaan met zeer hoge boetes / celstraf en verwijdering uit Bali voor vele jaren. Het “ik doe wat ik wil” en “ik heb sch#t aan de lokale culturen” moet zwaar worden bestraft.

Er is hoop onder Australische touroperators, dat een ‘Bali bikini ban’ op heilige locaties het begin zal zijn van een evolutie naar een meer ‘gesofisticeerde markt’ voor de reis-hotspot.
Toeristen zouden binnenkort kunnen worden uitgesloten van bezoeken aan tempels op Bali, tenzij ze vergezeld worden door een gids; dit nadat kritiek van lokale autoriteiten over oneerbiedige foto’s – vaak met buitenlandse bezoekers in ongepaste kledij, op traditionele hindoeïstische locaties.
De plaatsvervangend gouverneur van het land, Tjokorda Oka Artha Ardana Sukawati, beter bekend als Cok Ace, vertelde tijdens een recente regionale raadsvergadering over een plan om de toeristenbewegingen op bepaalde heilige locaties te beperken, en een kledingcode op te leggen, een regel die al bestaat in landen als Cambodja.
– Voor het volledige bericht, zie 9News


Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s