Commentaar: 4 jaar Jokowi (21 okt. 2018)

Foto hierboven:  Yunita van LBH Jakarta, Kontras coördinator Yanti Andriani, Munir’s weduwe Suciwati en Puri Kencana van Amnesty International spreken tijdens een persconferentie in Jakarta op 7 september. Mensenrechtenactivisten hebben er bij de regering op aangedrongen om de moord op activist Munir Said Thalib 14 jaar geleden op te lossen . (JP / Seto Wardhana)

Dit commentaar is van Gemma Holliani Cahya en gepubliceerd in Jakarta Post

Vier jaar na zijn verkiezing moet president Joko “Jokowi” Widodo nog veel van zijn beloften inlossen inzake mensenrechten en de uitroeiing van corruptie.
Jokowi, die op 20 oktober 2014 als president was beëdigd, nadat hij de voormalige generaal Prabowo Subianto had verslagen, beschouwde de kwestie van het mensenrecht niet als een prioriteit, volgens de Commissie voor vermiste personen en slachtoffers van geweld (Kontras).
“Zijn bestuur slaagde er niet in om de meeste doelstellingen over mensenrechten te bereiken,” zei Kontras commissaris Yati Andriyani aan de Jakarta Post op zaterdag.
In zijn evaluatierapport merkte Kontras op, dat Jokowi de meeste van zijn eigen 17 prioritaire mensenrechtenprogramma’s niet had uitgevoerd.

Jokowi was naar verluidt nog niet ingegaan op de kwestie van buitengerechtelijke executies, schendingen van mensenrechten en religieuze vrijheid. De resterende problemen, inclusief rechten voor gehandicapten, waren slechts gedeeltelijk opgelost, voegde het toe.


Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s