Commentaar: 4 jaar Jokowi (22 okt. 2018)

Dit commentaar is van Endy M. Bayuni en gepubliceerd in the Jakarta Post

Indonesië onder president Joko “Jokowi” Widodo heeft het de afgelopen vier jaar niet erg slecht gedaan. Het was niet geweldig, maar het was zeker niet rampzalig. De economie groeide gestaag en de natie heeft een periode van relatieve politieke stabiliteit genoten. Dat kunnen we zeggen over zijn presidentschap als hij deze week zijn vijfde en laatste jaar op kantoor begint.
Er is altijd het argument dat Jokowi op veel fronten veel meer had kunnen doen dan alleen de economie, bijvoorbeeld over de kwestie van mensenrechten en gezondheidsdiensten en onderwijs. En er zijn zeker een aantal onvervulde verwachtingen, waarvan hij sommige heeft helpen koesteren, die vragen oproepen over zijn leiderschap.

Er zijn vurige verdedigers van Jokowi gelet op zijn prestaties, maar de tekorten worden door zijn tegenstanders in de huidige verkiezingscampagne benadrukt.
Eén ding weten we, nl. dat de laatste vier jaar niet zo’n ramp zijn geweest, dat de natie wanhopig van hem af moet komen, zoals de hashtag # 2019gantipresiden (change president 2019) suggereert. Zijn critici moeten echt creatiever zijn dan dit om de zittende te ontheffen. Ze moeten laten zien dat de alternatieve kandidaat heeft wat nodig is om beter te leiden.
– Voor het volledige artikel, zie Jakarta Post


Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s