Oproep Jokowi aan santri voor tolerantie (22 okt. 2018)

Een santri is een scholier van een pesantren, een islamitische school.

President Joko “Jokowi” Widodo en First Lady Iriana woonden zaterdag een nationale Santri-dag bij in Surakarta, Midden-Java, waar ze tienduizenden santri (islamitische kostschoolstudenten) uit het hele land ontmoetten.
“Santri moet diversiteit kunnen beschermen”, zei Jokowi tijdens het evenement. “Indonesië bestaat uit vele stammen, religies, culturen en rassen. Door die verschillen willen we elkaar beter leren kennen en respecteren. ”
Abdul Ghoffarrozin, het hoofd van de Nahdlatul Ulama (NU) pesantren (islamitische kostschool), zei dat de Nationale Santri Day-demonstratie dit jaar werd bijgewoond door 48.000 santri uit 34 provincies en deel uitmaakte van een verbintenis van santri om de Unitaire Staat van de Republiek Indonesië.
– Voor het hele artikel, zie Jakarta Post


Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s