Gouverneur Midden Java wil “jihad” tegen hoaxen (23 okt. 2018)

Foto hierboven: Ganjar Pranowo, gouverneur van Midden Java, markeert het begin van het oogstseizoen met een tabaksplukritueel. (JP / Stefanus Ajie)

Het woord “jihad” zoals het in de Koran wordt gebruikt, verwijst naar een spirituele strijd tegen het kwaad dat leeft in onszelf. In de islam bestaat geen concept van ‘heilige oorlog.’ Van het roken afkomen, beter functioneren in het gezin of geen haat verspreiden, zijn voorbeelden van jihad.

Ganjar Pranowo, gouverneur van Midden Java, heeft santri (islamitische kostschoolstudenten) opgeroepen om te strijden tegen terrorisme, radicalisme, domheid, porno en hoaxes als onderdeel van de “jihadrevolutie van vandaag”.
Maandag sprak hij voor duizenden santri tijdens het nationale Santri-feest op het Simpang Lima-plein in Semarang, Midden-Java. Ganjar zei, dat de studenten als pioniers van de vrede zouden kunnen dienen.
“Wees er om tegen hoaxes, haatspraak en degenen die deze natie ondermijnen te bestrijden. Laten we tegen hen vechten. Dit is een vorm van jihad, ‘zei Ganjar.
– Voor het volledige artikel, zie Jakarta Post


Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s