Veroordeelde corruptor betaalt terug (24 okt. 2018)

Zie eerder bericht: Prominente politicus Setya Novanto veroordeeld wegens corruptie

De wegens corruptie veroordeelde Setya Novanto heeft opnieuw een voorschot betaald als restitutie van in totaal US $ 7,3 miljoen in de e-ID graft-zaak, zei de woordvoerder van de corruptie uitroeiingscommissie (KPK) Febri Diansyah.
“De aanklagers van KPK hebben de betaling ten belope van R 862 miljoen [US $ 56.561] van de bankrekening van Setya Novanto overgedragen aan het account van de antigraft-instantie”, zei Febri dinsdag.
Het Jakarta Corruption Court in april vond Setya schuldig in de multitrillion rupiah-graft case met betrekking tot e-ID aanbestedingen, wat resulteerde in Rp 2,3 triljoen aan staatsverliezen.

De politicus werd veroordeeld tot 15 jaar achter de tralies, een boete van Rp 500 miljoen en $ 7,3 miljoen aan restitutiekosten. Setya vertelde de KPK later via een officiële brief dat hij de restitutiekosten in termijnen zou betalen.

De voormalige spreker van het Huis van Afgevaardigden heeft tot nu toe Rp 6,15 miljard en $ 100.000 aan het antigraft-orgaan betaald – een deel van het geld, ter waarde van Rp 5 miljard, werd aan de KPK betaald toen zijn proces nog gaande was.
– Voor het hele bericht, zie Jakarta Post

————————————–
Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s