Indonesië bij ’s werelds meest onderverzekerde landen (25 okt. 2018)

Indonesië heeft een kloof van $ 14,6 miljard tussen de bestaande verzekeringsdekking en het werkelijke bedrag, dat de overheid en bedrijven zouden moeten betalen voor de wederopbouw en herstel van grote rampen, volgens het laatste rapport van de wereldwijde verzekeringsmaatschappij Lloyd’s en het Center for Economics and Business Research.
De kloof, die goed is voor 1,4 procent van het bruto binnenlands product van het land, maakt Indonesië tot de meest kwetsbare landen ter wereld. In relatieve termen is Indonesië het tweede meest onderverzekerde land na Bangladesh, dat een verschil van 2,1 procent van het BBP heeft.
In absolute termen is de verzekeringskloof van Indonesië kleiner dan die van China ($ 76,4 miljard) en India ($ 27 miljard). In het Lloyds Underinsurance Report van 2018 wordt een globaal verzekeringskloof geschat van $ 163 miljard, wat 3 procent kleiner is dan in 2012.

“Het is zorgwekkend dat terwijl de wereldwijde verzekeringskloof afneemt, deze in Azië in snel tempo toeneemt, als gevolg van de toenemende dreiging van natuurrampen en de economische groei in de regio,” zei Iain Ferguson, waarnemend CEO van Lloyd’s Asia Pacific, in een verklaring op maandag.
– Voor het volledige artikel, zie Jakarta Globe


Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s