Jokowi: wil “mentale revolutie” (25 okt. 2018)

President Joko “Jokowi” Widodo is een van die idealisten, wier manier van denken afstamt van die van Aristoteles en Plato, mensen die geloven, dat ideeën en gedachten de wereld zullen veranderen en dat veranderingen in de wereld in de geest moeten beginnen. Vandaar dat zijn idee gaat over de “mentale revolutie”.

Het idee begon als een voorstel, dat in mei 2014 in een opinie voor Kompas werd geschetst en vervolgens werd aangenomen als een soort manifest voor zijn presidentiële campagne, en toen hij in functie werd verkozen, werd het aangenomen als onderdeel van zijn bureaucratische hervormingsagenda.

Het uitgangspunt van de geestelijke revolutie van Jokowi is eenvoudig genoeg; dat alle kwalen in de maatschappij, zoals corruptie, hebzucht, zelfzucht en intolerantie tot  geweld, deel uitmaken van een “traditie” of “cultuur”, die in de geest van de mensen leeft en al deze problemen kunnen worden verbannen door een campagne van de mentale revolutie. Deze mentale revolutie is de sleutel tot het veranderen van de mindset van de mensen, met name ambtenaren in de bureaucratie, zodat ze zich kunnen ontdoen van de waarden die zijn geërfd van de Nieuwe Orde.

– Voor het volledige artikel, zie Jakarta Post
————————————————————————————–
Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s