Religieuze harmonie onder druk (26 okt. 2018)

Foto hierboven: Minister Wiranto (midden) spreekt op een persconferentie op het kantoor van het ministerie op 6 oktober 2017. (Antara / Aprilio Akbar)

De Indonesische religieuze harmonie-index daalde als gevolg van een toename van negatieve religieuze sentimenten voorafgaand aan de verkiezingen van 2019, zei Coordinating Political, Legal and Security Affairs, zei minister Wiranto donderdag.
Wiranto gaf, samen met verschillende andere ministers, een persconferentie om president Joko “Jokowi” Widodo en vicepresident Jusuf Kalla na vier jaar leiderschap te evalueren.
Tijdens het evenement verwees hij naar gegevens, die laten zien dat de religieuze harmonieindex van het land in 2017 is verschoven naar 72,2 punten, van 75,4 in 2016 en 75,3 in 2015.

“Dit [de achteruitgang] is het gevolg van de gelijktijdige verkiezingen.Voorheen was er […] geen wrijving [tussen religieuze aanhangers],” zei hij.
Hij zei, dat er een tendens was dat religie een “symbool van twist” was tijdens regionale verkiezingen.
“Het [de achteruitgang] werd ook veroorzaakt door hoaxes, die nieuw voor ons zijn,” zei hij. “Desalniettemin kunnen dergelijke vervalsingen niet worden voorkomen. Wat we kunnen doen is ze onderdrukken.”
– Voor het volledige artikel, zie Jakarta Post


Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s