Yogyakarta organiseert vergadering van ASEAN-ministers voor cultuur en kunst (26 okt. 2018)

Foto hierboven: Indonesian Education and Culture Minister Muhadjir Effendy delivers the opening speech of the 8th Asean Ministers Responsible for Culture and Arts Meeting (AMCA Meeting) in Yogyakarta on Wednesday (24/10). (JG Photo/Dhania Sarahtika)

De Indonesische minister van Onderwijs en Cultuur, Muhadjir Effendy, heeft op woensdag (24/10) officieel het starsein gegeven voor de 8e ASEAN bijeenkomst van Ministers verantwoordelijk voor cultuur en kunstbijeenkomst.
Bijgewoond door ministers en ministerieambtenaren van tien landen van de Associatie van Zuidoost-Aziatische landen (ASEAN) en uit China, Zuid-Korea en Japan (ASEAN + 3), neemt de vergadering het thema over van “De Asean-cultuur van preventie om de ASEAN-identiteit te verrijken. ”

Tijdens de vergadering zal worden ingegaan op de uitvoering van de ASEAN-verklaring over cultuur van preventie, waarin de nadruk wordt gelegd op de rol van cultuur en kunst bij het creëren van vrede en tegenextremisme in de regio.
De verklaring werd vrijgegeven tijdens de 31e ASEAN-top in Manilla, de Filippijnen, in november vorig jaar.
De Yogyakarta-bijeenkomst zal naar verwachting een blauwdruk opleveren voor toekomstige initiatieven en partnerschappen in cultuur en kunst tussen de Asean + 3-landen.
– Voor het volledige artikel, zie Jakarta Globe


Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s