14 arrestaties door KPK (28 okt. 2018)

Foto hierboven: Corruption Eradication Commission (KPK) woordvoerder Febri Diansyah (links) spreekt, naast de vice-voorzitter van de KPK, Basaria Panjaitan, tijdens een persconferentie in Jakarta op 21 maart. (Antara / Hafidz Mubarak)

De Corruption Eradication Commission (KPK) heeft 14 personen gearresteerd wegens vermeende omkoping in verband met de afgifte van een plantagevergunning in het zuidoosten van Kalimantan op vrijdag.
KPK-woordvoerder Febri Diansyah zei, dat de verdachten bestonden uit acht leden van de wetgevende raad van Zuidoost-Kalimantan, vijf medewerkers van PT Smart Tbk en PT BAP, en een secretaris van de Commissie B. van de Raad.
“Dertien verdachten werden gearresteerd [tijdens een operatie], terwijl een verdachte zich overgaf aan de KPK,” vertelde Febri aan The Jakarta Post op zaterdag.
De KPK heeft Rp 240 miljoen (ongeveer US $ 15.000) geconfisqueerd van de verdachten. Het vermoeden bestaat dat het bedrijf het geld heeft gebruikt om de raadsleden om te kopen om een plantagevergunning te krijgen.

Alle verdachten werden naar het KPK-kantoor gebracht om nader onderzoek te ondergaan.
– Bron: Jakarta Post


Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s