Ex-gouverneur Jambi erkent korruptie (31 okt. 2018)

Niet-actieve Jambi-gouverneur Zumi Zola Zulkifli heeft erkend zich in twee verschillende zaken schuldig gemaakt te hebben aan omkoping.

“Ik ben schuldig [zoals beschuldigd], Edelachtbare],” zei Zumi tijdens een hoorzitting in de Jakarta Corruption Court op maandag, zoals geciteerd door kompas.com.

Corruption Eradication Commission (KPK) aanklagers hebben Zumi aangeklaagd voor het omkopen van Rp 16 miljard (US $ 1 miljoen) aan steekpenningen naar tientallen Jambi Wetgevende Raadsleden om de beraadslagingen over de provinciale begrotingen van 2017 en 2018 te beïnvloeden. De niet-actieve gouverneur werd ook beschuldigd van het accepteren van onwettige geschenken ter waarde van meer dan Rp 40 miljard in verband met infrastructuurprojecten in Jambi van 2016 tot 2017.

Tijdens de hoorzitting beweerde Zumi ook dat functionarissen van de nationale mandaatpartij (PAN) in Jambi eens een verzoek aan hem hebben gedaan om een infrastructuurproject in de provincie ter waarde van ongeveer Rp 100 miljard te krijgen.
– Voor het volledige artikel, zie Jakarta Post


 

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s