Waarnemend voorzitter parlement verdacht wegens korruptie (31 okt. 2018)

De Corruption Eradication Commission (KPK) heeft de waarnemend voorzitter van het House of Representatives, Taufik Kurniawan, aangemmerkt als verdachte in een korruptie-zaak rond de regionale begroting van Kebumen op Midden-Java. Eerder dit jaar was de voorzitter van het parlement, Setya Novanto, tot 15 jaar veroordeeld wegens korruptie.
“TK wordt verdacht van het aannemen van steekpenningen met betrekking tot de toewijzing van speciale toewijzingsfondsen [DAK] bij de herziening van de 2016-begroting voor 2016,” zei vice-voorzitter Basaria Panjaitan van KPK dinsdag tijdens een persconferentie op dinsdag, refererend aan Taufik met zijn initialen.

De KPK vermoedt dat Taufik ten minste Rp 3,65 miljard (US $ 239,764) heeft aanvaard, een deel van de ‘toezeggingsvergoeding’ van 5 procent beloofd door Kebumen regent Muhamad Yahya Fuad na diens benoeming in 2016. Yahya is sindsdien schuldig bevonden aan corruptie met betrekking tot de zaak.
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Post


Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s