Commentaar Jakarta Globe: 4 jaar Jokowi (1 nov. 2018)

President Joko “Jokowi” Widodo moet nog veel van zijn campagnebeloften nakomen, vier jaar na zijn aantreden, zeggen maatschappelijke organisaties.
De Commissie voor Vermiste Personen en Slachtoffers van Geweld (Kontras) zei in een rapport dat vorige week is gepubliceerd, dat Jokowi nog geen van zijn 17 prioriteitsprogramma’s over mensenrechten heeft verwezenlijkt, die zijn vastgelegd onder zijn prioriteitsagenda Nawa Cita.

Het rapport toonde aan dat 11 mensenrechtenverplichtingen gedeeltelijk zijn bereikt, zoals landrechten, rechten voor gehandicapten en de rechten van inheemse volken.
Kontras zei echter, dat de president de resterende zes niet heeft volbracht, waaronder het aanpakken van eerdere schendingen van de mensenrechten, buitengerechtelijke executies en religieuze vrijheid.

“Mensenrechten zijn geen prioriteit voor de regering, de mensenrechtenagenda heeft geen prioriteit in vergelijking met de obsessie van de overheid om infrastructuur te ontwikkelen”, zei Kontras.

Het in Jakarta gevestigde Institute for Criminal Justice Reform (ICJR) heeft intussen gezegd, dat de regering van Jokowi bestaand beleid moet evalueren om ervoor te zorgen dat mensenrechten worden beschermd in het strafrechtelijk systeem.

Toen Jokowi in oktober 2014 aantrad, was een van zijn prioriteiten de hervorming van het strafrechtsysteem om het waardig, betrouwbaar en vrij van corruptie te maken.

De ICJR wees op de lopende beraadslagingen in het parlement over de herzieningen van het Wetboek van Strafrecht van Indonesië, waar nog steeds een mensenrechtenbenadering ontbreekt.
“De herzieningen zijn nog steeds erg koloniaal en autoritair: de meeste clausules uit het koloniale tijdperk in het wetboek van strafrecht bestaan ​​nog steeds in de herziening,” zei de organisatie.
Jokowi moet meer inspanningen doen om de doodstraf af te schaffen, de vrijheid van meningsuiting en mening te beschermen en het bestaande beleid te verbeteren om de overbevolking in de gevangenis aan te pakken, zei het ICJR.
– Voor het volledige artikel, zie Jakarta Globe

————————————————————-
Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s