Financiele problemen ziektekostenverzekering BPJS (1 nov. 2018)

Het ministerie van Financiën voert dit jaar zijn tweede beoordeling uit van de financiën van de staatsverzekeraar BPJS Kesehatan, nadat het bedrijf om extra contant geld vroeg om zijn verplichtingen na te komen, zei een ambtenaar van het ministerie op dinsdag.
Het op drie na meest bevolkte land ter wereld introduceerde in 2014 een algemene dekking voor de gezondheidszorg (BPJS), maar BPJS Kesehatan heeft consequent in het rood gewerkt, waarbij de vergoedingen veel hoger lagen dan de geïnde premies.

BPJS Kesehatan, die dekking biedt aan bijna 200 miljoen Indonesiërs, heeft een totaal van Rp 7,2 triljoen ($ 473 miljoen) aan schulden en in kas slechts Rp 154 ​​miljard, zoals het hoofd van het bedrijf, Fahmi Idris, werd geciteerd in mediaberichten.
Een assistent van de minister van Financiën vertelde verslaggevers dat het ministerie een volledige beoordeling zou uitvoeren om de vooruitzichten van de verzekeringsmaatschappij tot en met december te bepalen alvorens te beslissen welke maatregelen vereist zijn.
– Voor het volledige bericht: Jakarta Globe


Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s