Welkom bij het ‘meest genereuze land’ ter wereld: Indonesië (3 nov. 2018)

Foto hierboven: Moslims betalen op vrijdag de zakat fitrah (speciale aalmoezen) in de Istiqlal Grand Mosque in Jakarta. Tijdens de Ramadan zijn moslims verplicht de speciale aalmoezen te betalen, die worden uitgedeeld aan mensen in nood. (JP / Seto Wardhana)

De World Giving Index 2018 van de Britse organisatie Charities Aid Foundation (CAF) heeft Indonesië bovenaan de lijst geplaatst.
Drie elementen worden gebruikt om de vrijgevigheid van een land te meten: geld doneren, een vreemdeling helpen en vrijwilligerswerk doen. De deelname van Indonesiërs aan vrijwilligerswerk is de hoogste ter wereld met 53 procent, terwijl de deelname van mensen aan het doneren van geld en het helpen van een vreemdeling respectievelijk 78 en 46 procent bedraagt. De overall score van het land is 59 procent.
De index, deze week vrijgegeven, is gebaseerd op enquêtes in 2017 door managementconsultant Gallup met meer dan 150.000 mensen over de hele wereld – voor de verwoestende aardbevingen in Lombok en Centraal Sulawesi die mensen ertoe aanzetten om te doneren en vrijwilligerswerk te doen.
– Voor het volledige bericht: Jakarta Post


Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s