Over 2 vrouwelijke ministers (10 nov. 2018)

Foto hierboven: Minister van Maritieme Zaken en Visserij, Susi Pudjiastuti

Minister van Maritieme Zaken en Visserij, Susi Pudjiastuti en minister van Financiën Sri Mulyani Indrawati werken in wat velen vandaag nog steeds beschrijven als “de wereld van een man”. Het is nog niet zo lang geleden, dat de meeste kabinetsposten in Indonesië werden gegeven aan mensen met een militaire achtergrond, en dus waren de meesten, zo niet allen mannen, in de overtuiging dat alleen mannen konden slagen.
In de afgelopen 20 jaar zijn steeds meer vrouwen in het kabinet gerekruteerd, maar ze hebben allemaal hun vrouwelijke kant moeten verbergen of onderdrukken – behalve de manier waarop ze zich verkleedden – om het in deze wereld te kunnen redden. Het helpt niet, dat de overheid in post-Soeharto Indonesië het sterkste verzet heeft geboden tegen hervormingen, waardoor de taak van elke minister, ongeacht het geslacht, zo veel moeilijker wordt.
De twee vrouwen werden recent in het openbaar gezien terwijl zij niet alleen hun menselijke kant onthulden, maar ook hun vrouwelijke kant.

Susi verscheen op 24 oktober tijdens de Jakarta Fashion Week, niet als een VVIP op de eerste rij zoals de meeste ministers dat zouden doen, maar bij andere modellen om kleding van een van de ontwerpers te dragen. Susi deed haar rol op de catwalk welsprekend en elegant.
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Post

Minister van Financien, Sri Mulyani Indrawati

166


Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s