Speciale toeristische zones (14 nov. 2018)

Foto hierboven: Tanjung Kelayang Beach, Bangka Belitung eilanden. (Shutterstock/Rudi Golden)

De provinciale regering van de Bangka Belitung-eilanden, Zuid-Sumatra, heeft voorgesteld aan de interministeriële Nationale Raad voor Speciale Economische Zones (SEZ), dat de kustgebieden van Sungai Liat en Tanjung Gunung op het eiland Bangka als SEZ worden aangewezen.
De centrale overheid heeft de ontwikkeling van het toerisme boven op haar werkprogramma’s geplaatst en heeft tot dusverre verschillende zones aangewezen als op toerisme gebaseerde SEZ’s, waaronder Morotai in Noord-Maluku, Mandalika op het eiland Lombok, Tanjung Lesung in de provincie Banten en Tanjung Kelayang op Belitung Island.
Op basis van de SEZ-wet van 2009 genieten investeringsprojecten in SEZ’s gestroomlijnde, one-stop procedures voor bedrijfslicenties en eenvoudiger inhuur van expats, flexibele arbeidsregelingen, belastingvoordelen en vrijstellingen van douanerechten.
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Post


Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie