Hoteliers staan voor obstakels bij zakendoen in Indonesië (17 nov. 2018)

Foto hierboven: Ongeveer 100 exposanten namen vorige week deel aan Hotel Week Indonesia 2018, bijgewoond door overheidsfunctionarissen en topmanagers van verschillende hotelexploitanten. (Foto met dank aan Hotel Week Indonesia)

Hoteliers hebben de regering opgeroepen om deregulering te versnellen en wetten en voorschriften te herzien, die momenteel het concurrentievermogen in de toeristische en horecasector in Indonesië hinderen.
Maulana Yusran, vice-voorzitter van de Indonesische hotel- en restaurantvereniging (PHRI), zei, dat belastingregelingen die zijn uitgegeven door regionale en lokale overheden in het land, een enorme belasting vormen voor hoteliers.
Een overheidsregeling van 2016 legt een omzetbelasting op voor entertainment, hotel- en restaurantdiensten, terwijl afzonderlijke belastingen van toepassing zijn op het gebruik van grond- en oppervlaktewater, straatverlichting, motorvoertuigen en reclame. De eerste drie zijn vooral van invloed op de horeca.
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Globe


Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s