Mogelijke terugkeer van Merpati Airlines ? (17 nov. 2018)

Merpati Nusantara Airlines heeft een essentiële uitspraak van de rechtbank en een toezegging van een potentiële investeerder gekregen, dat het mogelijk maakt om de activiteiten al volgend jaar te hervatten.
De handelsrechtbank van Surabaya heeft woensdag het voorstel gesteund van Merpati om de terugbetaling van schulden aan zijn drie belangrijkste crediteuren uit te stellen, waardoor de luchtvaartmaatschappij faillissement en liquidatie van haar activa kan voorkomen.
Intra Asia Corpora, een bedrijf gecontroleerd door de lokale zakenman Kim Johanes Mulia, heeft intussen ingestemd om Rp 6,4 biljoen ($ 434 miljoen) in de nu slapende staatsbedrijfmaatschappij te injecteren om zijn activiteiten te hervatten.
Na 52 jaar een aantal van de meest afgelegen delen van de archipel te hebben gediend, stopte Merpati haar activiteiten op 1 februari 2014, nadat het bezweek voor een bedrag van Rp 7,9 triljoen aan schulden die het had verzameld gedurende een decennium van hevige concurrentie tegen budgetluchtvaartmaatschappijen, waaronder Lion Air en AirAsia.
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Globe


Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s