Nieuwste economische stimuleringspakket van Indonesië (19 nov. 2018)

Foto hierboven: President Joko “Jokowi” Widodo (links), vergezeld door coördinerend minister van economische zaken Darmin Nasution (tweede links), minister van Handel Enggartiasto Lukita (tweede recht) en Banten-gouverneur Wahidin Halim, opent officieel de 33e Trade Expo Indonesia bij ICE BSD, Tangerang, Banten , op woensdag.

De Indonesische regering doet er alles aan om externe schokken, die de economische prestaties van het land beïnvloeden, te doorstaan.
Nadat Bank Indonesia haar zevendaagse repo-rente op donderdag met nog eens 25 basispunten had verhoogd naar zes procent, kondigde de regering vrijdag aan, dat zij het zestiende economische pakket had gelanceerd met als doel versoepelde regelgeving met betrekking tot investeringen.
Het pakket omvat drie hoofdpunten, namelijk de uitbreiding van de belastingvrije periode, de aanpassing aan de negatieve investeringslijst (DNI) en het aanbieden van fiscale prikkels voor de verplichte besparing van exportopbrengsten op Indonesische bankrekeningen.
Coördinerende minister van Economische Zaken Darmin Nasution voerde aan, dat het economische pakket niet als “pro-buitenlander” moet worden gezien en in plaats daarvan moet worden gezien als een middel om de productiviteit te verhogen.
“Deze republiek is meer dan 70 jaar oud en toch zijn er zoveel dingen die we niet hebben,” vertelde Darmin vrijdagavond aan verslaggevers op zijn kantoor. “Terwijl onze economie is gegroeid, is onze import explosief toegenomen, omdat we niet in staat zijn om de goederen zelf te leveren.”
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Post


Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s